Istället för att låna pengar varför inte börja spara pengar till bäst sparränta? Det finns många alternativ till banken för den som gnetat ihop en slant där räntan och villkoren för den sparsamme är mycket bättre. Precis som det lönar sig att titta runt innan du lånar pengar är det ett mycket lönsamt arbete att ägna en stund åt att hitta den som kan ge bäst sparränta på ditt sparande. Att börja spara pengar är dock inte inte så lätt, så fort vi sparat en slant drabbas många av köplusta och det bränner i fickorna att genast springa iväg och spendera pengarna. Om man sparar på bank är det lätt som en plätt att ta fram bankkortet och handla upp pengarna likaså om man har sedlar sparande i madrassen eller någon annanstans där de är lätt tillgängliga.

Att låna pengar är en enkel match och många har liksom kanske du istället att spara pengar och behöver en bra metod för att hindra dig själv från att nalla av sparkapitalet? En enkel och beprövad metod är att införskaffa en spargris. Det ska dock inte vara en sådan där det lätt går att komma åt pengarna genom att låsa upp den eller ta bort pluggen i botten. Leta istället reda på en billig spargris i glas eller porslin (går att hitta för några tior) med en väldigt smalt hål så att det blir svårt att pilla ut pengarna om du skulle falla för frestelsen.

Nu gör du ett avtal med spargrisen. Du måste mata den varje dag och när den är proppfull är det dags för slakt. När grisen är proppmätt slår du helt enkelt sönder den med en hammare! Låter det brutalt? Kanske det men det är en nästan idiotsäker metod för att vara riktigt säker på att lyckas med ditt sparande.

Pengar är något vi alla tänker på nästan jämt. Har vi för lite pengar plågar det oss och många tar den snabba vägen till pengar genom att låna dem, ibland till alldeles för hög ränta och utan tanke på hur jobbigt det kommer att bli med en avi varje månad som måste betalas.
Vissa sitter i en bättre sits och har samlat på sig pengar men även de har problem. Vad ska jag nu göra med alla dessa pengar? De kan ju inte bara ligga på ett konto och samla damm! Pengarna måste sättas i arbete och investeras i aktier, fonder och andra riskabla projekt vilket ofta leder till ännu mer huvudvärk för den drabbade.

Så oavsett om man saknar pengar eller har för mycket är pengar något som engagerar och på gott och ont styr våra liv. I grund och botten är pengar bra, det gör det enkelt att byta varor och tjänster och har skapat förutsättningen för en hög levnadsstandard oavsett om man är i relativa termer fattig eller rik. Så varför inte sätta igång och spara pengar redan idag? Men först hitta ett sparande som ger dig bäst sparränta så växer ditt kapital snabbare.

Att spara pengar är klokt, att låna pengar genom sms företag är dyrt och onödigt.